Багамські острови, Бельгія та Бергамо: Де провели довгі вихідні українські олігархи

Травневі свята закінчилися, і журналісти спробували відслідкувати маршрути літаків на цей період найбагатших українців.

Серед пунктів призначення олігархів виявилися і Багамські острови, і Бельгія, а деякі з українських багатіїв вирішили приховати свої подорожі, про що свідчить сервіс відслідковування польотів Flight Aware, передають Патріоти України з посиланням на УНН.

Так, літак Falcon 7X з бортовим номером M-SCMG, за даними ЗМІ, належить українському мільярдеру Рінату Ахметову. Це його другий бізнес-джет разом з іншим Falcon 7X французької фірми Dassault Aviation, яким користується компанія Ахметова System Capital Management.

За даними Flight Aware, шість днів тому літак прибув до Швейцарії, прилетівши з міста Фарнборо (Англія). Перед цим, 27 квітня, літак приземлився у столиці Багамських островів Нассау, а вже 5 травня до Британії він вилітав з сонячного Маямі.

За даними airframes.org, цей літак зареєстрований на компанію BlueSky Int Management (Віргінські острови), яку і пов'язують з Ахметовим. Бортовий номер теж може натякати на зв'язок з олігархом – SCMG як абревіатура компанії System Capital Management Croup, якою володіє український бізнесмен.

Літак Bombardier Global 6000 з бортовим номером G-XXRS, який, за інформацією jetleaks, належить українському бізнесмену та народному депутату Костянтину Жеваго, два дні тому прилетів у аеропорт "Бориспіль" з затишного італійського міста Бергамо.

Перед цим, з 17 квітня, літак встиг побувати у Цюриху (Швейцарія), Ле Бурже (Франція) та Фарнборо (Англія).

Крім того, літак Bombardier Challenger 300 з бортовим номером M-CLAB, який, за даними jetleaks, належить одному з найбагатших українських бізнесменів Олександру Ярославському, 13 квітня прилетів з Лондона в Остенде (Бельгія) і поки не залишав це місце.

Відомості Jet Photos вказують на те, що бізнес-джет Ярославського найчастіше відвідує Велику Британію та Швейцарію. Крім того, останнім часом його часто можна побачити у Бельгії. "Цей дивовижний бізнес-джет останні місяці регулярно припарковується тут (Остенде, Бельгія – ред.) між польотами", - зазначив фотограф.

Варто відмітити, що деякі літаки, які належать українським олігархам, важко відслідкувати через обмежений власниками доступ. Зокрема, через сервіс Fight Aware неможливо відслідкувати літак Gulfstream G280 з бортовим номером VP-CVH, який, за даними ЗМІ, належить народному депутату Віталію Хомутинніку, та літак Bombardier BD-700 з бортовим номером M-GSKY, що пов’язують з нардепом Вадимом Новінським.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...