"Багато сімей втратять своїх рідних": Джонсон закликав британців готуватися до поширення коронавірусу

Пік епідемії в Британії, вважають урядові експерти, очікується через 10-14 тижнів.

Влада Великої Британії вводить нові заходи з протидії епідемії коронавірусу. За словами прем'єр-міністра Бориса Джонсона, боротьба з коронавірусом у Британії входить у наступну стадію - уповільнення поширення вірусу, передають Патріоти України з посиланням на BBC.

Стадія стримування вірусу завершилася, експерти визнають, що вірус буде неминуче поширюватися й охопить більшу частину населення.

Фахівці, у тому числі й в уряді, наголошують, що офіційні цифри - лише верхівка айсберга. Як показує досвід інших країн, велика кількість заражених відчувають лише легкі симптоми, не звертаються до лікарів і переносять вірус на ногах. Але вони є переносниками інфекції.

Тому, за приблизними оцінками, у Британії може бути вже 5-10 тис. заражених. Експерти стверджують, що країна відстає в цьому сенсі на чотири тижні від Італії (де померли вже більше тисячі осіб). "Це найважча криза в галузі охорони здоров'я для нашого покоління", - заявив прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон, який підкреслив, що в найближчі місяці вірус буде поширюватися в світі та в Британії.

"Багато сімей втратять своїх коханих, перш ніж епідемія закінчиться", - додав прем'єр-міністр.

Громадяни навіть із легкими симптомами захворювання, такими як постійний кашель і підвищена температура, повинні залишатися вдома щонайменше сім днів.

Людям похилого віку також настійно рекомендується не виходити в найближчі тижні з дому. Літнім людям з хронічними хворобами рекомендується скасувати круїзи.

Уряд Британії розглядає можливість скасування спортивних змагань та масових заходів. Школи поки що не закриваються, однак ця міра буде застосовуватися в конкретних випадках, якщо з'являться вогнища зараження. Закордонні поїздки для шкіл заборонені.

На прес-конференції в четвер Джонсон попередив, що кількість хворих різко зросте, і зараз перед урядом стоїть завдання - уповільнити поширення вірусу. Пік епідемії в Британії, вважають урядові експерти, очікується через 10-14 тижнів. За словами прем'єра, якщо пік вірусу буде затриманий на кілька тижнів, це дасть можливість системі охорони здоров'я підготуватися.

Влада передбачає високе число заражених, але сподівається знизити й розтягнути пік епідемії, щоб уникнути одномоментного перевантаження системи охорони здоров'я. Нетривалий, але різкий пік числа заражених призведе до того, що багато з них не зможуть отримати адекватної медичної допомоги.

Уряд сподівається виграти час і відстрочити пік вірусу на весну або навіть до літа, коли поліклініки і лікарні менш завантажені боротьбою з грипом і застудою. Крім того, за цей час може статися прогрес у тестуванні ліків, розробці вакцини, а методи лікування можуть бути вдосконалені.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...