"Багато з них все ще знаходяться в Росії": "НКВС розграбував культурні цінності Польщі", - МЗС

Міністерство опублікувало приклади робіт, які конфіскувала Червона армія під час Другої світової.

СРСР під час Другої світової війни розграбувало цінності польської культури, деякі пам’ятки знаходяться досі в Росії. Про це повідомило Міністерство закордонних справ Польщі, передають Патріоти України.

«Спеціальні підрозділи НКВС розграбували цінні твори польської культури — багато з них все ще знаходяться в Росії», — йдеться в повідомленні.

Міністерство опублікувало приклади робіт, які конфіскувала Червона армія. Серед них Мадонна Глоговським Лукаса Кранаха-старшого, Дівчинка з голубом Антуана Пена, «Пташиний двір Даніеля Шульца, а також Лісовий пейзаж Яна Брейгеля-старшого.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...