"Байден може зробити для України те, на що не наважився Обама", - журналістка

Ще до обрання президентом США Джо Байден не раз говорив про підтримку України.

Навіть присутність в адміністрації Джо Байдена людей з адміністрації Барака Обами, який не надавав Україні військової підтримки, - не перешкода для отримання Україною такої підтримки від Байдена, адже зараз є дуже вагомі причини надання нашій країні такої допомоги. Як пише журналістка зі США Ксенія Кирилова, за минулі роки виникла необхідність у створенні в світі системи стримування Росії, адже російський слід з'являється в безлічі великих скандалів, РФ причетна до кібератак, застосовує проти цивільних осіб бойові отруйні речовини. На думку журналістки, саме Україні відводиться одна з найважливіших функцій в створюваній системі стримування Росії, передають Патріоти України.

Це основна причина, по якій наша країна отримає від США військову допомогу, щоб мати достатні можливості для протистояння Росії. "Як зазначав сам Байден під час одного з попередніх візитів до Києва, Україна - це країна, яка має другий шанс в затвердженні цієї демократії. У неї дві найбільші загрози - російська агресія і хронічна корупція. Ми готові допомогти їм подолати обидві. Це моя мрія. Один з головних аспектів цієї мрії - це віра в те, що Україна може стати позитивним прикладом для інших пострадянських країн", - заявляв раніше Байден.

Як зазначає журналістка, в адміністрації Байдена також знайшли хороший спосіб подолати токсичність української теми для самого президента США, що виникла внаслідок оприлюднення так званих "плівок Деркача" і скандалу, одним з фігурантів якого був син Байдена Хантер. В адміністрації Байдена є чимало людей, недружелюбно налаштованих по відношенню до Росії і доброзичливо по відношенню до України. Це і держсекретар Ентоні Блінкен, і радник з національної безпеки Джейк Салліван, і заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, і новий директор ЦРУ Вільям Бернс. "За всіма ознаками, ніяких серйозних розбіжностей між Салливаном і Блінкеном в ключових питаннях зовнішньої політики не буде. Ще однією людиною зі "старої команди" стала нинішня заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд, також активно проявила себе під час Майдану 2014 року і неодноразово заявляла про свою підтримки Києва ", - зазначає журналістка.

Вона додає, що Байден цілком може дистанціюватися від особистої участі у вирішенні питань, пов'язаних з Україною, але вони все одно будуть вирішуватися так, як хоче цього він. Точно також Байден діє і під час процедури імпічменту Дональда Трампа: слухання в Сенаті йдуть, але сам Байден формально не має жодного відношення до цього процесу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...