Балістичну ракету, здатну нести ядерну боєголовку, випробували у Індії

Індія фактично увійшла до клубу держав, які володіють цим видом стратегічних озброєнь.

Стратегічні сили Індії в успішно випробували балістичну ракету середнього радіусу дії наземного базування Agni-III, яка здатна нести ядерну боєголовку, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Пуск ракети, яка може вразити ціль на відстані 3 тис. км був здійснений з мобільної установки на полігоні на індійському острові Абдул Калам в Бенгальській затоці.

Ракета Agni-III є твердопаливною, складається з двох ступенів, і перебуває на озброєні Індії від 2011 року. Її довжина сягає 17 метрів, діаметр - 2 метри, а стартова маса становить 50 тонн. Вона може нести боєголовку в ядерному і звичайному оснащенні вагою до 1,5 тонн.

Інформаційне агентство зазначає, що перше випробування ракети великої дальності Agni-V було проведено ще 2012 року. Як відзначали місцеві ЗМІ, в зоні ураження цієї ракети знаходиться, наприклад, вся територія Китаю і інші віддалені території в Азії. Таким чином, Індія фактично увійшла до клубу держав, які володіють цим видом стратегічних озброєнь. В даний час в нього входять Росія, США, Китай, Великобританія і Франція.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...