"Бандерівці" з пелюшок: Новонародженим із Краматорська та Слов'янська подарували перші в їхньому житті вишиті сорочки (фото)

Майстрині краматорського українського розмовного клубу "Файно" чотири роки проводять акцію "Народжені у вишиванках" до всесвітнього дня вишиванки, у межах якої дарують новонародженим вишиті вручну сорочечки.

16 травня новонародженим дітям Краматорська і Слов'янська подарували перші в їхньому житті вишиті сорочечки, передають Патріоти України з посиланням на ОстроВ.

Вишиті вручну сорочечки малечі подарували майстрині краматорського українського розмовного клубу "Файно" в межах акції "Народжені у вишиванках", яку вони проводять щорічно із 2015 року.

Цього разу жінки підготували 100 таких сорочок. 24 вони подарували сьогодні малюкам у пологовому будинку Краматорська, ще сім – у Слов'янську. Частину сорочечок планують передати у Львівську, Івано-Франківську та Вінницьку області.

"Із тканиною, нитками та іншими матеріалами нам почали допомагати жінки з усієї України. У відповідь ми надсилаємо їм кілька сорочечок і наших виробів. Отже, у нас вийшов обмін: вони нам тканину, ми їм – сорочечки", – розповіла глава українського розмовного клубу "Файно" Оксана Муравльова.

До свята у 2020 році вишивальниці мають намір докладніше вивчити символіку орнаментів, щоб визначити, які малюнки найкраще використовувати в одязі для новонароджених.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...