Бандитський притон, а не буцигарня: Мін'юст звільнив начальника Одеського СІЗО

СБУ накрила наркоторговців із співробітників СІЗО. Ось і звільнення з цієї теми...

У понеділок, 10 лютого, міністр юстиції України Денис Малюська видав наказ про звільнення з займаної посади начальника Одеського слідчого ізолятора підполковника внутрішньої служби Володимира Шевченка. Про це повідомила одеська журналістка і блогер Ірина Гриб, передають Патріоти України.

«СБУ накрила наркоторговців із співробітників СІЗО. Ось і звільнення з цієї теми», - написала в Facebook Гриб, виклавши згаданий «кадровий» наказ.
У ньому, зокрема, зазначено, що з 11 лютого виконувати обов'язки керівника СІЗО буде замначальника по соціально-виховній та психологічній роботі підполковник внутрішньої служби Володимир Хведчук.
Достовірність цієї «ротації» підтвердили в Південному міжрегіональному управлінні з питань виконання кримінальних покарань і пробації Мін'юсту.
Характерно, що сьогодні вранці затриманий співробітник цього СІЗО, який постачав ув'язненим наркотики. Як повідомили в прокуратурі Одеської області, під час обшуку у затриманого вилучили канабіс, метадон та амфетамін.
За версією слідства, службовець систематично проносив на територію установи наркотики з метою їх передачі ув'язненим. Зараз вирішується питання про оголошення йому підозри (ч. 2 ст. 307 КК України) та обрання запобіжного заходу.

Кілька днів тому в державній установі «Одеський слідчий ізолятор» Міністерства юстиції України неповнолітній в'язень намагався накласти на себе руки. Цей факт розкрили співробітники прокуратури області та почали кримінальне провадження за неналежне виконання посадовими особами ізолятора своїх службових обов'язків щодо охорони життя та здоров'я неповнолітніх.

«Прокурори виявили, що адміністрацією установи вкрай неефективно проводиться індивідуально-профілактична робота з найбільш небезпечною категорією осіб з точки зору можливості здійснення ними самогубства. Це призводить до того, що неповнолітні наносять собі каліцтва ...» - пояснили в прокуратурі.
Як зазначається, розкритий прокурорами випадок - не поодинокий. Правоохоронці зареєстрували ще три кримінальні провадження за фактами отримання неповнолітніми тілесних ушкоджень, відповідно до юридичної кваліфікації за ч. 3 ст. 120 ( «Доведення неповнолітнього до самогубства») Кримінального кодексу України.
Як стало відомо, в згаданому вище останньому випадку з неповнолітнім, 2003 року народження, він намагався порізати собі вени одноразовим лезом.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...