Батькам, які спалили свою 5-річну доньку в печі, виплатили після її смерті 40 тисяч гривень соціальної допомоги

Справу про вбивство дитини батьками передано до суду.

На Житомирщині батьки, які спалили тіло 5-річної доньки в печі, після її смерті отримали понад 40 тис. грн соціальних виплат. Про це розповіла керівник пресслужби прокуратури Житомирської області Тетяна Гоша, передають Патріоти України.

За її словами, досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом скоєння вбивства батьками 5-річної доньки, що сталося у серпні 2018 року в селі Листвин Овруцького району, а також за фактом шахрайства та підробки офіційних документів з метою одержання соціальних виплат, завершено.

Гоша зазначила, що 4 листопада обвинувальний акт затверджено та скеровано до Овруцького районного суду для розгляду по суті.

За відомостями прокуратури, досудовим розслідуванням встановлено, що батько 5-річної дівчинки під час сварки вдарив її кулаком, від чого дитина втратила свідомість і впала. «Мати, будучи у злочинній змові з батьком, сприяючи вчиненню жорстокої розправи над донькою, приховала тіло дівчинки. Виявивши, що дитина померла, її батько у будинку розпалив вогонь у печі, спалив тіло доньки, а попіл і рештки виніс та викинув у річку», - йдеться у матеріалах справи.

Зазначається, що у подальшому батьки дівчинки приховали смерть доньки, яка до того ж мала статус дитини з інвалідністю, та, підробивши офіційні документи, використали їх для одержання соціальних виплат. «Таким чином, за завідомо підробленими офіційними документами вони протягом серпня 2018 року - травня 2019 року незаконно отримали із державного бюджету соціальну допомогу як малозабезпечена сім’я, а також допомогу по догляду за дитиною з інвалідністю віком до 18 років, на загальну суму понад 43 тис грн», - додали в прокуратурі.

Як повідомлялося, 27 травня 2019 року правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом умисного вбивства батьками 5-річної дівчинки, що сталося у серпні 2018 року в Овруцькому районі. Правоохоронці з’ясували, що дівчинка у ході сімейного конфлікту отримала смертельні травми від батька. Потім тіло дитини батьки спалили у печі та рештки викинули у річку. Підозрюваних у вбивстві дитини батьків було затримано та поміщено до ізолятора тимчасово тримання, де вони перебували під час досудового розслідування.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...