Батьки повністю довіряли "святій людині": У Львові побожний педофіл 15 років ґвалтував дівчаток

Він молився з дітьми, а потім ґвалтував їх. Кожну жертву педофіл мучив два-три роки.

Підозрюваним у зґвалтуванні й розбещенні одинадцяти дівчаток у Львові виявився "християнський проповідник" і глава благодійної організації. Він організував табір, де протягом багатьох років і задовольняв свої злочинні бажання, а батьки повністю довіряли "святій людині", передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

15 років пекла для дітей

Про жахливу ситуації стало відомо наприкінці вересня, коли пресслужба Головного управління Національної поліції у Львівській області повідомила, що керівник неофіційного молодіжного табору ще з 2005 року ґвалтував і розбещував дівчаток 11-14 років.

"Слідчі спільно із співробітниками інших підрозділів поліції Львівщини виконали колосальну роботу. Були встановлені жертви зловмисника, нині – молоді жінки. Але на той час вони ще були дітьми, адже перші факти розбещення і зґвалтування датуються 2005 роком.

Багато з них не хотіли згадувати ці події – і їх можна зрозуміти. Однак правоохоронці, завдяки копіткій і злагодженій роботі, зібрали доказову базу, достатню для того, щоб ми могли повідомити зловмисникові про підозру у вчиненні 11 злочинів", – розповів начальник поліції Львівської області Василь Віконський.

Як стало відомо, кримінальне провадження почали в грудні 2019 року і поліцейські виконали дійсно величезну роботу зі збору доказів, пошуку жертв і свідків.

Довіряли, як собі

Як дізналися журналісти з власних джерел, підозрюваним виявився 45-річний львів'янин Роман Московченко.

Показово законослухняний (у поле зору поліції потрапляв усього раз, та й то за перехід дороги в недозволеному місці) і дуже побожний. Він багато спілкувався зі священнослужителями, іноді і сам представлявся християнським проповідником. Не маючи своїх дітей, весь час крутився біля чужих.

Роман Московченко

Як розповіла тітка однієї з потерпілих, йому безмежно довіряли і називали "святою людиною".

"Розумієте, найстрашніше те, що батьки самі віддавали йому дітей! Вони були впевнені в його порядності, у моральних якостях. Ставилися як до вчителя і священика. Ніхто й подумати не міг, що таке трапиться! Діти молилися з ним, а він їх ґвалтував", – розповіла вражена жінка.

За інформацією джерел в правоохоронних органах, кожній маленькій жертві педофіла "приділяв" багато часу: ґвалтував і розбещував протягом двох-трьох років.

У соцмережах підозрюваного багато фотографій з дітьми

Забути, як страшний сон

Неофіційно правоохоронці розповіли, що жертв, на їхню думку, набагато більше. Розслідування таких злочинів завжди ускладнюється віком постраждалих. До того ж дуже часто батьки намагаються захистити дітей від нового стресу, та й самі відмовляються давати свідчення.

У цьому разі вдалося зупинити педофіла, так як жертва, яка вже виросла, сама звернулася до поліції – інакше він міг продовжувати ламати долі дітей.

За словами поліцейських, вдома у Московченка виявлено незаперечні докази його провини.

Роман Московченко

Чоловікові повідомили про підозру у вчиненні кримінальних злочинів, передбачених ч.1 і ч.2 ст.156 (розбещення неповнолітніх), ч.4 ст.152 (зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її вільної згоди) і ч.1 ст.155 (статеві зносини з особою, яка не досягла шістнадцятирічного віку) КК України. Педофілу загрожує до 15 років позбавлення волі.

Однак, за даними джерел, Московченко завчасно "сховався" в психіатричній клініці. Мабуть, панікуючи від перспективи опинитися в справжній в'язниці.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...