Батьки самі можуть вибирати форму навчання своїх дітей у школі, - Шмигаль

За словами глави уряду, сьогодні в Україні є можливість вчитися як в традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній.

Батьки українських школярів можуть самостійно вибирати форму навчання дітей в школах. Таку заяву зробив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, повідомляє офіційний сайт уряду, передають Патріоти України.

За словами глави уряду, за рішенням Кабміну 1 вересня цього року проходить в класичній формі, але в "червоних зонах" навчання відбуватиметься дистанційно. "Сьогодні в Україні є можливість вчитися як в традиційній формі, так і дистанційній, екстернатній або домашній. Батьки можуть вибирати будь-яку з цих форм навчання", - сказав він.

Крім того, в країні будуть продовжувати транслюватися телевізійні уроки.

Що стосується роботи вищих навчальних закладів, то вони будуть працювати так само, як середні і дошкільні. При цьому, якщо вуз перебуває в "помаранчевій зоні", то буде заборонено навчання в групах понад 20 осіб.

Відзначимо, що для дистанційного навчання в школі батькам необхідно написати заяву директору школи, в якій навчається дитина і повідомити про бажання переведення дитини на тимчасову дистанційну освіта. Після цього буде підрахована кількість дітей конкретної паралелі в кожній області і буде формировано стільки класів цієї паралелі, скільки потрібно, а потім будуть створені спеціальні класи.

Також відомо, що Міносвіти готує новий порядок дистанційної освіти. Згідно з проектом, в Україні може з'явитися національна платформа дистанційної освіти. Якщо його приймуть, то в країні зможуть створювати окремі дистанційні класи і не тільки на час карантину. Такі класи будуть працювати для дітей, які навчаються за кордоном або живуть на окупованих територіях.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...