Батьки у паніці: На Запоріжчині школяр з COVID-19 прийшов на перший урок

Клас, в якому виявили захворювання, відправили на самонавчання до 17 вересня.

У Бердянську Запорізької області школяр прийшов у школу з коронавірусом. Захворювання лабораторно підтвердили та в школі провели комплекс протиепідемічних заходів. Проводиться розслідування і визначається коло осіб, з якими дитина спілкувалася. COVID-19 був підтверджений ПЛР-тестом в Запорізькому обласному лабораторному центрі МОЗ України. Про це повідомили в пресслужбі Бердянської міської ради. Клас, в якому виявили захворювання, відправили на самонавчання до 17 вересня, передають Патріоти України.

Коронавірус виявили випадково під час планового тестування батьків і всієї родини. У дорослих тест виявився негативним, а у дитини – позитивним.

Подібна ситуація відбулася в Києві. У двох вчителів учбово-виховного комплексу "Соціум" підтвердився діагноз COVID-19, і вся школа пішла на карантин.

Батьки в паніці, оскільки з початком навчального року зростає ризик підчепити коронавірус. У деяких школах батькам дають підписати папір, в якому зазначено, що школа не несе відповідальності за поширення коронавірусу. Бланк такого документа розмістила в спільноті "Батьки SOS" Наталія Мошко.

"Я от чесно, не розумію, це правильно таке підписувати, коли дитина проводить у школі стільки часу?" – обурилася мама з Київської області.

Подібні документи також змушують підписувати та педагогів, як зазначають вчителі – під страхом звільнення. У документі зазначено, що викладачі відмовляються від претензій до навчального закладу, беруть на себе повну відповідальність і виходять на роботу під свій власний ризик. Адвокати стверджують, що такий папір порушує норми міжнародного та національного права в частині проходження, а значить – незаконний.

Також батьки сильно обурені тим, що класні керівники вимагають забезпечити дітей всіма захисними засобами, хоча раніше повідомлялося, що це відповідальність шкіл. Деякі повідомлення доходять до абсурду.

Деякі батьки серйозно задумалися на повний перехід на дистанційне навчання, деякі відтягують момент і пишуть заяви на відсутність дітей у школі на першому тижні за сімейними обставинами. Це тимчасовий захід, але батьки сподіваються на те, що ситуація врегулюється.

Кожна школа шукає свої варіанти виходу із ситуацій. У деяких дітей ділять на групи. Одна частина класу йде на уроки, друга сидить вдома, через тиждень міняються. Чи вийде з того щось путнє, зараз сказати важко.

Інший варіант – дітям роблять кілька змін. Але на жаль, така система підходить тільки для початкових класів, через те, що у них мало уроків. У старших класах уроки закінчуються після обіду і розтягнути дві зміни просто неможливо. Є ще один мінус – діти до обіду вже втомлюються і рівень сприйняття у них сильно знижується.

А у МОЗ поки радять проводити уроки на свіжому повітрі по можливості.

"Коли ми говоримо про заняття на відкритому повітрі, ми говоримо, що, по можливості, максимально проводити заняття на відкритому повітрі", - сказав міністр Максим Степанов на брифінгу 1 вересня.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...