Бацька вимагатиме від РФ компенсацію за неякісну російську нафту

У "Белнефтехиме" повідомили про різке погіршення якості російської нафти.

Білоруський концерн "Белнефтехим" вимагатиме компенсації від російської "Транснафти" за постачання неякісної нафти. Про це повідомляє БелТА з посиланням на заяву голови концерну Андрія Рибакова, передають Патріоти України.

"Всі можливі наслідки будуть обговорені з "Транснафтою" на майбутній нараді. Білоруська сторона буде наполягати на виробленні компенсаційних механізмів", - сказав він.

Голова зазначив, що потрібно замінити нафту якісним продуктом з відсутністю перевищення допустимої концентрації по хлорорганіці. Концерн над цим працює і чекає інформації від російської сторони.

"У нас з білоруською стороною укладено договори на прокачування нафти, де обумовлені в тому числі дії сторін у разі перевищення норм органічних хлоридів у нафті. Ми діятимемо відповідно до цих договорів", - заявили в російській "Транснафті".

Про те, що з Росії стала надходити неякісна нафта Urals, стало відомо ввечері 19 квітня. Першим про надходження неякісної нафти повідомив Мозирський нафтопереробний завод, окремі проби показували перевищення вмісту хлорорганічних сполук у сто разів. Ці сполуки можуть зіпсувати теплообмінне обладнання і каталізаторні системи, їх ремонт може тривати від півроку і більше, а збиток може становити сотні мільйонів доларів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...