Бацькє вдома "гібриди" не потрібні: У Білорусі ув'язнили "інтернаціоналіста" ОРДЛО

Раніше найманець бойовиків тричі притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки і розкрадання.

Брестський обласний суд Білорусі 10 липня оголосив вирок 44-річному білорусу за звинуваченням в участі у збройному конфлікті на Донбасі на боці терористичного угруповання «ДНР», передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

Чоловіка визнали винним в участі в збройному конфлікті на території іноземної держави і присудили покарання у вигляді позбавлення волі на 2 роки в колонії загального режиму.

Обвинувачений – житель Бреста. До того, як поїхав на Донбас, працював на одному з підприємств міста. Раніше тричі притягувався до кримінальної відповідальності за крадіжки і розкрадання.

Службу в білоруській армії обвинувачений не проходив за станом здоров’я. На Донбас приїхав в 2015 році. Він пояснив суду, що «записався добровольцем з ідейних міркувань». Його зарахували «рядовим в штурмовий полк морської піхоти». Спочатку був «заступником командира» бойової машини, потім – гранатометником. Воював під позивним «Ветерок». Він брав участь в бойових діях в селі Коминтернове (Пікузи) Волноваського району Донецької області. У 2017 році полетів до Сирії.

22 травня 2018 року білоруса зарахували рядовим в батальйон «донецької народної міліції». За кілька років участі у війні на Донбасі він двічі був поранений: один раз в руку, другий – в ногу.

Наприкінці 2018 року поїхав в Брест у відпустку. Але повертатися назад не збирався через, як він заявив, «офіцерське свавілля» в збройних формуваннях бойовиків. У Бресті чоловік написав явку з повинною і відніс її в КДБ. Щодо нього порушили кримінальну справу і взяли під варту, пізніше перевели під домашній арешт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...