BeiDou-3: Китай запустив конкурента GPS і ГЛОНАСС

Уряд Китаю заявив, що система дозволяє країні повністю відмовитися від американських, європейських і російських послуг.

У Китаї пройшла церемонія запуску глобальної системи BeiDou-3, яка задумувалася як альтернатива існуючим системам ГЛОНАСС, GPS і Galileo, і якій було б під силу забезпечувати стабільну навігацію в Піднебесній, всупереч підступам інших держав. Очікується, що BeiDou-3 почне роботу вже в цьому році, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Видання нагадує, що власну систему супутників Китай почав створювати в 2000 році. Тоді вона називалася BeiDou-1 і була експериментальною. Мережа з трьох супутників покривала тільки територію КНР протягом 12 років, поки їй на зміну не прийшла система другого покоління - вже з 16 супутників. З її допомогою КНР змогла поставляти послуги країнам Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

З 2015 року почався розвиток третього покоління мережі - BeiDou-3, але складається вона з 30 супутників і вже покриває всю поверхню Землі. Останній був запущений 23 червня з космодрому в провінції Сичуань, він же став 55-м апаратом всієї системи BeiDou. Однак зараз на орбіті перебувають лише 35 супутників, що входять в китайську навігаційну систему, - решта вивели з ладу.
Головний конструктор BeiDou-3 Ян Чанфен сказав, що вона може використовуватися в різних областях. Сучасні системи навігації та визначення часу будуть корисні в розвитку транспортних мереж, сільському господарстві, а також для запобігання і ліквідації наслідків катаклізмів. За словами розробників, BeiDou-3 зможе визначати положення об'єктів з точністю до міліметра.
Вони вважають, що нова мережа стане основним двигуном зростання ринку. Рань Ченьці, генеральний директор китайського управління супутникової навігації, сказав, що вони планують побудувати більш розумну і доступну мережу до 2035 року: вона буде однаково ефективна і в космосі, і на дні океану.
Уряд Китаю заявив, що система дозволяє країні повністю відмовитися від американських, європейських і російських послуг. Крім того, вони вважають, що з запуском BeiDou-3 у людей з'явилася можливість користуватися більш якісною системою навігації.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...