Бережіть себе! - Науковці назвали несподівану причину ранньої смерті

За словами вчених правильне харчування є ефективним способом поліпшення прогнозу подальшого стану хворого.

Вчені Державного університету в Сан-Паулу (Бразилія) з'ясували причину ранніх смертей.Так, вони заявили, що у людей, які пропускають сніданок і їдять перед сном, збільшується ризик смерті від серцевого нападу, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

У дослідженні взяли участь 113 пацієнтів середнім віком 60 років, яким діагностували інфаркт міокарда з підйомом сегмента ST електрокардіограми (STEMI).

Вони пройшли опитування, в ході якого вказали, чи снідали вони вранці та їли пізно ввечері. Сніданок пропускали 58% добровольців, пізно вечеряли 51%, а обидві звички спостерігалися у 41 відсотка.

У людей з обома особливостями харчування ризик смерті, повторного інфаркту та стенокардії був в 4-5 разів вище протягом 30 днів після виписки з лікарні.

За словами вчених правильне харчування є ефективним способом поліпшення прогнозу подальшого стану хворого. Перерва між прийомом їжі і сном повинен бути не менше двох годин, а сніданок - складатися з молочних продуктів, вуглеводів і фруктів і складати 15-35 відсотків від загальної кількості калорій, які необхідно вжити за день.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...