Вчені Державного університету в Сан-Паулу (Бразилія) з'ясували причину ранніх смертей.Так, вони заявили, що у людей, які пропускають сніданок і їдять перед сном, збільшується ризик смерті від серцевого нападу, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.
У дослідженні взяли участь 113 пацієнтів середнім віком 60 років, яким діагностували інфаркт міокарда з підйомом сегмента ST електрокардіограми (STEMI).
Вони пройшли опитування, в ході якого вказали, чи снідали вони вранці та їли пізно ввечері. Сніданок пропускали 58% добровольців, пізно вечеряли 51%, а обидві звички спостерігалися у 41 відсотка.
У людей з обома особливостями харчування ризик смерті, повторного інфаркту та стенокардії був в 4-5 разів вище протягом 30 днів після виписки з лікарні.
За словами вчених правильне харчування є ефективним способом поліпшення прогнозу подальшого стану хворого. Перерва між прийомом їжі і сном повинен бути не менше двох годин, а сніданок - складатися з молочних продуктів, вуглеводів і фруктів і складати 15-35 відсотків від загальної кількості калорій, які необхідно вжити за день.
На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...
Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...