Берлін вступив у таємну змову з Москвою: Німеччина задіяла спецслужби, щоб запобігти введенню США санкцій проти "Північного потоку-2", - ЗМІ

Відзначається, що компанія Nord Stream 2 AG "встановила вкрай хороший контакт з відомством канцлера" і "щодо "Північного потоку-2" змогла заручитися підтримкою уряду ФРН проти США.

Німеччина активізувала одну з європейських спецслужб заради підтримки російського газопроводу в обхід України "Північний потік-2". Про це сказано в матеріалі німецького таблоїду Bild з посиланням на документ однієї з західноєвропейських спецслужб, в якому висуваються серйозні звинувачення на адресу уряду ФРН у зв'язку з газопроводом, передають Патріоти України.

"Згідно з документом, дочірній компанії російського державного концерну "Газпром" вдалося "переконати німецький уряд вести в Вашингтоні лобістську роботу, спрямовану проти американських санкцій щодо газопроводу "Північний потік-2", – сказано в матеріалі.

Відзначається, що згідно з документом, компанія Nord Stream 2 AG "встановила вкрай хороший контакт з відомством канцлера" і "щодо "Північного потоку-2" змогла заручитися підтримкою уряду ФРН проти США.

Як зазначено, щоб гарантувати незастосування санкцій, канцлер Ангела Меркель нібито особисто "відправила до Вашингтона керівника переговорів, щоб переконати Конгрес їх відстрочити.

"Причина полягає в тому, що в разі введення санкцій щодо концернів, які беруть участь в будівництві газопроводу, до 31 грудня 2019 року "проект затягнувся б на п'ять років". (...) "Без американських санкцій трубопровід буде повністю готовий до експлуатації наступної осені", – наводить видання відповідь спецслужб.

У відповіді на запит видання спецслужба наполягала на тому, що в даних відомостях мова йде не про "інтерпретації", а про "достовірну інформацію з перших рук", – зазначає видання.

Як вдалося встановити, посол Німеччини в Вашингтоні Емілі Хабер писала в березні цього року листи кільком членам Конгресу США, зокрема впливовим сенаторам Республіканської партії. У листах Хабер виступала за те, щоб США не посилювали свою санкційну політику щодо Росії".

У листі, який опинився у розпорядженні видання, дослівно йдеться: "Ми стурбовані тим, що наразі Конгрес розглядає можливість введення нових антиросійських санкцій в сфері енергетики".

"Відтоді Хабер провела численні переговори на цю тему, зокрема 24 липня з Еліотом Енгелем, членом Демократичної партії США та Комітету торгівлі та енергетики. Йому Хабер також заявила, що санкції США щодо російського газового проекту "загрожують трансатлантичній єдності", – сказано в статті.

Міністерство закордонних справ ФРН підтвердило, що німецький посол зустрічалася з американським політиком. За їхніми словами, розмова, як і інші розмови, велася з метою висловити "негативне ставлення федерального уряду до наміру ввести санкції проти "Північного потоку-2".

Як стало відомо виданню, міністр економіки Німеччини Петер Альтмайер донині регулярно відправляє в США високопоставлених чиновників, щоб за всяку ціну запобігти введенню американських санкцій щодо "Північного потоку-2".

Як міністерство, так і відомство канцлера у відповідь на запит видання щодо звинувачень з боку однієї з європейських спецслужб повідомили, що взаємодія з представниками урядів та країн з різних питань входить в коло завдань співробітників відомств.

"Таким чином, в очах федерального уряду дії і аргументація щодо "Північного потоку-2" є абсолютно нормальними. Однак в інших європейських країнах і в Єврокомісії на це дивляться інакше. Один з європейських чиновників заявив в розмові з Bild, що в даному випадку Німеччина використовує "аргументацію Кремля". (...) Уряд ФРН, за словами чиновника, переймає його позицію, нехай і в пом'якшеній формі, і транслює її партнерам по обидва боки Атлантичного океану. "Якщо це нормально, то мені можна кинути свою роботу", – відзначає видання.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...