"Бери рюкзак, иди домой": Аваков може не пережити осіннє загострення, поможуть "свої", - волонтер

У руках Авакова сконцентрувалося багато впливу.

Арсена Авакова можуть змістити з посади міністра внутрішніх справ. Про це заявив волонтер Роман Сініцин, передають Патріоти України з посиланням на Gazeta.ua.

"Останніми тижнями циркулюють різні чутки. Чув, що у Авакова не все окей зараз. Над ним згустилися хмари, ледве не шукаються якісь конфігурації його заміни. Про це говорять вже давно. Коли рік тому призначали Кабмін (на чолі з прем'єром Гончаруком. - ред.), тоді теж мова йшла", - каже Сініцин.

Щодо заяви президент Володимира Зеленського у червні про Авакова "потужного міністра", волонтер зауважив: "Все турбулентно. По-друге, крім Зеленського, у владі є різні групи впливу. Він не самостійний, опирається на думки тих чи інших осіб. Є Єрмак, Тимошенко, Смирнов і так далі. Різні групи впливу відносяться до Авакова по-різному. Є фракції, яким він незручний".

Напередодні місцевих виборів відставка можлива, допускає Сініцин. "Може бути якесь переформатування. Коли він піде на якусь іншу посаду. Можливо навіть формально вищу. Допускаю, що Офіс президента буде намагатися розбивати ментовську монополію. Бо надто багато впливу на процеси, людей сконцентровано фактично в одних руках Авакова. Це ж по суті репресивний механізм - прослушка, наружка, аналітика. І це не тільки говоримо про МВС. Крім цього, група Авакова має ледве не у кожному міністерстві як мінімум заступника міністра або начальника департаменту. Плюс у нього є вплив на Верховну Раду, неформальна фракція", - зауважив волонтер.

"Діти до школи пішли у перший клас, які народилися за міністра Авакова. Це насправді трошки страшно. Повинні бути змінні склади, люди не можуть так довго сидіти на одній посаді. Аваков фактично цілий пласт влади узурпував. Чому він має піти? Він провалив реформу правоохоронних органів, яка починалась 2014 року. Люди почуваються у небезпеці. Нікуди ж не зникло "рєшалово", призначення на посади за гроші, контроль тіньових потоків нелегальних сфер бізнесу", - говорить Роман Сініцин.

Водночас існує загроза, що замість Авакова міністром внутрішніх справ зроблять якогось чиновника режиму Януковича. "Дуже імовірно. Зеленський сам казав, що лавка запасних - коротка, і кадровий голод. Хоча насправді це нонсенс. В Україні живуть 40 мільйонів людей, є багато спеціалістів. Призначення Татарова (заступник керівника ОП, працював у МВС за керівництва втікача Захарченка. - ред.) всі ж бачили?" - підкреслив волонтер.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...