Без єдиного розрізу: Львівські медики провели унікальну операцію на серці

​У Львівській лікарні швидкої допомоги лікарі провели унікальну операцію по імплантації серцевого клапана.

Жінці зі Львівської області серцевий протез завели в стегнову артерію, а потім доставили до серця. Це було зроблено через прокол у шкірі. Про цю операцію розповів генеральний директор лікарні Олег Самчук на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

Друга особливість операції - відсутність тривалого наркозу. Через вік 80-річній жінці була протипоказана традиційна операція на відкритому серці і з підключенням до апарату штучного кровообігу.

Вартість операції склала мільйон гривень, але медзаклад взяв витрати на себе і своїм коштом замовив протез з-за кордону.

У лікарні пацієнтка потрапила в дуже важкому стані. У неї був відтік в ногах і рідина в легенях. Серце жінки не могло нормально качати кров, і через це серце працювало з потрійним навантаженням. Без цієї операції жінка довго би не прожила.

Через те, що не було розрізу грудної клітки, тривалого наркозу, і апарату штучного кровообігу, вона не вимагає відновлення і реабілітації. Через кілька днів її вже випишуть.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...