Бездомних котів визнали частиною екосистеми Миколаєва

Мільйонних витрат проект не передбачає.

Депутати Миколаївської міськради з третьої спроби, але все ж визнали котів частиною екосистеми міста. Голосування відбулося під час сесії міськради в п'ятницю, 20 грудня, передають Патріоти України з посиланням на місцеві ЗМІ.

Депутатська комісія висловилася з цього питання ще в березні нинішнього року. А зараз з вимогою включити питання до порядку денного сесії до мера звернулася депутат і зоозахисниця Лариса Веселовська.
З перших двох спроб рішення не було прийнято, і тільки після того як мер Олександр Сенкевич звернувся до кількох депутатів з проханням підтримати, котів все-таки визнали частиною екосистеми.
У міськраді пояснили, що рішення дає зелене світло вилову і стерилізації вуличних котів замість евтаназії. А ще в підвалах будинків буде передбачено «вікно», через яке тварини зможуть в холодну пору року проникати в приміщення, щоб грітися. Мільйонних витрат проект не передбачає.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...