Безпілотники контролюватимуть судноплавство на річках України

Безпілотники істотно полегшать виконання “Держгідрографією” покладених на неї завдань.

ДП “Держгідрографія” придбала два безпілотні літальні апарати, які будуть залучені для забезпечення судноплавства на внутрішніх водних шляхах, передають Патріоти України з посиланням на ЦТС.

Безпілотні літальні апарати допоможуть оперативно здійснювати картографування і моніторинг, підтримувати на сучасному рівні бази даних картографічної та топографічної інформації, що дозволить “Укрморкартографії” підтримувати в актуальному стані навігаційні карти, швидко і з максимальною точністю вносити необхідні зміни.

"Безпілотники істотно полегшать виконання “Держгідрографією”, покладених на неї завдань. Також не потрібно буде витрачатися на оплату таких послуг підрядникам, “Держгідрографія” планує їх надавати самостійно, а зароблені кошти витрачати на власний розвиток", – заявив начальник установи Олександр Щіпцов.

Старт БПЛА здійснюється за допомогою катапульт-системи, а посадка – за допомогою парашутної системи або за принципом посадки літака. Апарат обладнаний фотокамерою, що дозволяє робити знімки з високою роздільною здатністю. Весь політ виконується в повному автоматичному режимі за заздалегідь заданим маршрутом.

Наявність спеціального приладу на борту апарату дозволятиме здійснювати прив’язку центрів знімків вже під час польоту і не вимагає проведення додаткових топогеодезичних (наземних) робіт.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...