Безробіття в Україні: Експерти дали невтішний прогноз

Економісти вважають, що ситуація з безробіттям продовжить погіршуватися.

Рівень безробіття визначається процентним відношенням кількості безробітних до загальної чисельності економічно активного населення в певний період. І за прогнозами економістів, безробітних в Україні до кінця року стане значно більше, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

В НБУ прогнозують рівень безробіття близько 10 відсотків. І це в кращому випадку. Надалі ця цифра може подвоїтися, тому що мова йде про пряме та приховане безробіття.

Пряме - це коли працівника звільняють з вмістом всіх юридичних процедур, а от приховане передбачає те, що працівників просять взяти неоплачувану відпустку.

Інколи приховане безробіття означає, що працівник дає згоду на неповний робочий день або неповний робочий тиждень, оскільки не може знайти іншу роботу з повною зайнятістю.

Діючі сьогодні державні програми з підтримки зайнятості не в змозі знизити темпи росту безробіття. Жінки і молоді люди - категорії зайнятих, які більше за інших постраждають від коронакризи.

Кількість відпрацьованих людино-годин у перші три місяці пандемії COVID-19 скоротилося в десять разів у порівнянні з першими трьома місяцями фінансової кризи дванадцятирічної давності.

Через пандемію коронавірусу багато підприємств були змушені на невизначений час припинити роботу. Ніхто точно не може сказати скільки триватиме коронакриза та які будуть наслідки.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...