Безвіз по-новому: З 2021 року українці платитимуть за в'їзд в ЄС

Вартість авторизації складе 7 євро. Для осіб молодше 18 років і старше 70 років - безкоштовна.

З наступного року українцям доведеться їздити в країни Європейського Союзу за новими правилами: тепер для в'їзду в Шенгенську зону необхідно буде пройти додаткову перевірку, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Відповідно до закону з 2021 року в ЄС буде запущено систему під назвою ETIAS (Європейська система авторизації і інформації про подорож). Авторизація в онлайн-системі буде необхідна тільки для тих країн, які звільнені від візових вимог для в'їзду в ЄС, включно з Україною, Великобританією і Канадою.

Завдяки нововведенню в Європі з'явиться єдина база даних про перетин мандрівниками кордонів Шенгену. Раніше кожна країна отримувала і зберігала інформацію окремо, тепер вона стане централізованою.

З 2021 року, якщо ви плануєте виїхати до Шенгенської зони, вам доведеться заповнити онлайн-анкету. Зробити це потрібно максимум за 96 годин (чотири доби) до часу вильоту, саме стільки потрібно системі для перевірки в тому випадку, якщо ваші дані відправлять на більш глибоку обробку.

Однак, якщо у вас немає судимості, ви не порушували ніяких правил в ЄС, наприклад, не сплатили штраф за неправильну парковку, і не перебували в конкретних зонах ведення військових конфліктів, то отримати дозвіл на в'їзд можна в лічені хвилини.

При поданні законопроекту в Брюсселі наголосили, що 95% заявників будуть отримувати позитивну відповідь автоматично, протягом декількох хвилин після подачі заявки. Ще 3-4% будуть схвалені після того, як їх заявку розглянуть клерки центрального європейського органу, який контролюватиме роботу цієї системи. Але навіть в цьому випадку отримання відповіді займе близько кількох годин.

Підозрілі заявки можуть оброблятися набагато довше. Можливо з вас зажадають документи на вимогу міграційних служб, або ж пройти невелике інтерв'ю в консульстві або через інтернет. Але передбачається, що таке буде відбуватися дуже рідко, і то, якщо для настільки ретельної перевірки є вагомі підозри.

При цьому діяти дозвіл буде цілих три роки, а не на кожну наступну поїздку.

Авторизація буде платною, її вартість складе 7 євро. Для осіб молодше 18 років і старше 70 років - авторизація безкоштовна.

Для авторизації вам в першу чергу необхідно буде надати ваші особисті дані (ім'я, дату і місце народження, стать і національність), інформацію про документ для подорожей (дійсність, країну видачі), домашню адресу і контактну інформацію, а також вказати європейську країну першого в'їзду .

Далі потрібно буде відповісти на деякі анкетні питання, наприклад, про стан здоров'я, попередні поїздки в країни ЄС, в тому числі про відмови у видачі візи і депортації, правопорушення. Також є перелік питань, що стосуються заходів безпеки, вам потрібно буде вказати, чи не бували ви в країнах підвищеного терористичного ризику, або не відвідували країн, де оголошено епідемію будь-якої екзотичної хвороби, чи не здійснювали ви кримінальних злочинів за останні 10 років, і якщо так - то в якій країні.

В анкеті не буде довідок з місця роботи, виписок з банків, підтверджень мети поїздки та іншої паперової тяганини, яку так всі не любили за часів отримання візи.

Всі ці дані необов'язково заповнювати особисто, це може зробити за вас, наприклад, людина, з якою ви поїдете в подорож. В такому випадку вона може заповнити анкету і за себе, і за вас. Також ви можете авторизувати своїх батьків, якщо у них, наприклад, не вистачає необхідних знань користування інтернетом. Для громадян, яким на момент реєстрації не виповнилося 18 років, анкету заповнюють їх законні представники.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...