Бідолашна за цю війну пережила все - смерть чоловіка, окупацію, загибель сина: У прифронтовій зоні у власному будинку згоріла знаменита баба Маня

В Опитному залишилося 37 мирних жителів.

Марія ГорпиничВ Опитному на Донеччині під час пожежі у власному будинку загинула місцева жителька Марія Горпинич. Машину пожежних не пропустили до селища із міркувань безпеки. Опитне розташоване поблизу Донецького аеропорту. Про це повідомив голова гуманітарної місії "Проліска" Євген Каплін на своїй сторінці у Фейсбук, передають Патріоти України.

"Наш співробітник Родіон в даний момент стоїть біля будинку баби Маші. Будинок в даний момент догорає. Сподіваємося, що завтра вранці в селище зможуть виїхати пожежні і криміналісти і вдасться встановити причину пожежі та знайти останки баби Маші для поховання", – констатував волонтер.

Він припустив, що причиною пожежі могла стати гасова лампа, оскільки у селищі шостий рік немає світла і жителі використовують свічки і гасові лампи для освітлення своїх осель.

Він зазначив, що в Опитному залишилося 37 мирних жителів.

Що відомо про бабу Машу з Опитного

Баба Маша з прифронтового Опитного за цю війну пережила все. Смерть чоловіка, окупацію, загибель сина від осколка. Він похований у воронці від снаряда на власному подвір’ї. Фото родичів показувала зі сльозами на очах. Від часу звільнення селища – їй в усьому допомагали українські воїни та волонтери, до яких жінка ставилася з особливою любов'ю. Старенька завжди носила бійцям овочі.

Дивіться сюжет 24 каналу про життя баби Маші на лінії фронту:

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...