Біля Азову помітили величезне угруповання військ РФ: Полторак зробив тривожну заяву

Ситуація на українсько-російському кордоні, як і раніше залишається складною – Росія готує черговий план по захопленню України.

Так, біля Азовського моря було помічено величезне угруповання російських військ. Про це повідомив Міністр оборони України Степан Полторак, передають Патріоти України.

"Ситуація залишається складною. Угруповання війська, яке знаходиться на кордоні з Україною, небезпечне для України. 28 батальйонів тактичних груп, величезне угруповання в районі Азовського моря, сили і засоби, збільшені під час окупації Криму за окремими напрямами в 10 разів, є небезпечними", – сказав голова Міноборони в інтерв'ю телеканалу "Прямий" в суботу, відповідаючи на питання про ситуацію на кордоні з Росією і наміри російських військ.

За його словами, Збройні сили України моніторять ситуацію, працює розвідка, отримується необхідна інформація. "Ми завжди знаходимося напоготові, щоб виконати свій конституційний обов'язок і захистити нашу державу", — підкреслив Полторак.

Відповідаючи на питання про можливість повномасштабної війни з Росією, міністр висловив переконання, що у Росії і сьогодні є прагнення захопити Україну. "Єдине – змінюється тактика, змінюються форми здійснення агресії. Нас відчувають на фронті. Не виходить на фронті – вони пробують всередині країни. На жаль, загрози відкритої агресії нікуди не відійшли, вони існують і, на жаль, сьогодні є вельми можливими", — сказав Полторак.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...