"Біля посольства США в Багдаді вибухнула ракета", – ЗМІ

За даними Sky News Arabia, може йтися про мінометні снаряди.

4 січня щонайменше одна ракета вибухнула недалеко від посольства США в Іраку. Про це телеканалу CNN повідомило джерело в іракській службі безпеки, передають Патріоти України.

Вибух стався в "зеленій зоні" Багдада, де розташовані парламент Іраку, урядові будівлі та іноземні посольства, зокрема будівля дипмісії США, розповів співрозмовник телеканала.

За даними Sky News Arabia, може йтися про мінометні снаряди. Телеканал повідомляє, що вибухів у центрі Багдада було два: один – недалеко від посольства США, другий – у районі Аль-Джадірія. Унаслідок вибуху снаряда в Аль-Джадірії постраждало п'ять людей, зазначають журналісти.

Іракська армія поінформувала, що в районі авіабази Балад, яку використовують американські військові, також упало кілька ракет, зазначає CNN. Військові заявили, що жертв немає. Телеканал Al Arabiya, посилаючись на керівництво авіабази, повідомив про трьох постраждалих.

31 грудня в Багдаді прихильники іракського воєнізованого шиїтського угруповання напали на посольство США, розбили вхід на територію відомства і підпалили зону для прийому відвідувачів. Це сталося у зв'язку із завданим 29 грудня авіаударом США, внаслідок якого загинуло 25 бойовиків, пов'язаних із ліванським угрупованням "Хезболла", яке підтримує Іран. Президент США Дональд Трамп звинуватив Іран в організації нападу. До Іраку скерували додаткові сили США. Трамп також пригрозив, що Іран нестиме відповідальність за напад. У МЗС Ірану заперечують причетність до інциденту.

У ніч на 3 січня США завдали ракетного удару по міжнародному аеропорту Багдада в Іраку, внаслідок якого загинув Сулеймані. Разом із ним загинув заступник командувача Сил народної мобілізації Іраку (які підтримують Іран) Абу Махді аль-Мугандіс. У Пентагоні заявили, що ліквідацію Сулеймані провели за вказівкою Трампа. США вважають КСІР терористичною організацією, а Сулеймані – причетним до атак на американське посольство і військові бази США в Іраку.

В Ірані пригрозили США "суворою помстою" за смерть генерала Сулеймані.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...