Білорусь повернула РФ майже півмільйона тонн "брудної" нафти

Білоруський оператор магістрального нафтопроводу ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" виконав ряд технічних заходів по витісненню нафти, яка містить хлорорганику.

До Росії з Білорусі назад по нафтопроводу "Дружба" перекачали 450 тисяч тонн неякісної нафти. Про це повідомляє прес-служба концерну "Белнефтехим", передають Патріоти України.

"Білоруський оператор магістрального нафтопроводу ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" виконав ряд етапів дорожньої карти технічних заходів по витісненню нафти, яка містить хлорорганику, в двох нитках трубопроводу "Дружба" від Мозиря до кордону з Польщею. Реверсом на територію РФ повернуто 450 тис. Тонн забрудненої нафти, вона була заміщена нафтою, відповідає ГОСТу", - йдеться в повідомленні.

На підприємстві повідомили, що ввечері 8 червня на прикордонній польській станції перекачки "Адамове" була отримана чиста нафта. "Після перевірки якості нафти прийнято рішення про відновлення транзитного транспортування нафти в напрямку НПЗ Польщі і Німеччини з 9 червня 2019 року. Згідно з планом-графіком руху нафти, в червні в західному напрямку планується щодобовий прокачування в обсязі 65 тис. тонн", - розповіли в концерні.

Також в "Белнефтехиме" додали, що транзит нафти в бік України здійснюється за графіком.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...