Білоруська опозиціонерка відмовилася говорити про Крим, зате очікує від України сприяння (відео)

Цепкало зазначила, що головним для неї є добросусідські відносини з обома країнами.

Представниця білоруської опозиції Вероніка Цепкало, відмовилася озвучувати свою позицію щодо визнання або невизнання анексії Криму Росією. Це сталося в п'ятницю, 23 жовтня, в прямому ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера", передають Патріоти України.

При цьому вона розповіла, чого білоруські опозиціонери очікують від України. «Від України ми чекаємо, перш за все, побудови нормальних дружніх відносин. Ми чекаємо, що ви не визнаєте Лукашенка. Ми чекаємо, що ви не будете підтримувати цей режим», - заявила Цепкало.

Коли ж ведучий Савік Шустер запитав у білоруски про її позицію по Криму, Цепкало спробувала піти від прямої відповіді. "Давайте з цього питання поговоримо пізніше. У нас головне питання звільнити країну від окупації Лукашенка", - заявила вона.

На ці слова відреагував віце-прем'єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков. На його думку, в Білорусі не буде демократії, поки вони не визначаться зі статусом Криму і Донбасу. "Якщо ви не визначилися, що біля вас є країна, яка так само окупована вашим північним сусідом, як у нас - повірьте, у вас демократії не буде. Будьте готові, що ви повинні чітко сказати: Крим - український, весь Донбас - український" , - вважає він.

У свою чергу опозиціонерка запропонувала зробити Мінськ "майданчиком для переговорів" і зазначила, що головним для неї є добросусідські відносини з обома країнами. "Ми цінуємо відносини як з Україною, так і з Росією. У нас величезна кількість родичів, друзів, сусідів, партнерів як в Україні, так і в Росії. І для нас вкрай важливо вибудувати добросусідські відносини як з Україною, так і з Росією", - зазначила Цепкало.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...