Білоруські військові запевняють, що передбачали війну в Україні за два роки до її початку

Генштаб Білорусі прогнозував війну в Україні ще в 2012 році.

Павло Муравейко

Про це заявив заступник начальника Генерального штабу Збройних Сил - начальник головного оперативного управління Павло Муравейко в інтерв'ю білоруським ЗМІ, передають Патріоти України.

Так, відповідаючи на питання журналіста щодо Плану оборони Білорусі та Концепції будівництва та розвитку Збройних сил країни, він сказав під час їх підготовки вивчали, зокрема, ситуацію в Україні. "При їх розробці аналізувалися військово-політична обстановка навколо нашої країни і в світі в цілому, успіхи і невдачі в збройних конфліктах в Україні, Сирії та інших країнах, основні тенденції розвитку науки", - зазначив він.
Він додав, що, план оборони Білорусі спрямований не на класичну оборону, а запобігання можливої агресії і війни. "Скажімо, ті події, які відбулися в сусідній Україні, ми спрогнозували і оцінили за два роки до їх початку. Оцінивши, звідки може виходити загроза, ми намагаємося мінімізувати її на ранній стадії. А це розвідка, радіоелектронна боротьба, інформаційне протиборство, маскування і інші елементи. Ми, немов у шаховій партії, прорахували і змоделювали найактуальніші, складні, можливо, навіть неймовірні ситуації, які можуть виникнути, і визначили способи і форми захисту країни", - заявив Муравейко.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...