Білоруського студента відправили до в'язниці за ... "насильство над ОМОНівцями"

22-річний хлопець відмовився визнавати свою провину в нападі на міліціонерів і заявив, що "намагався припинити їх протиправні дії по відношенню до людей, яких били, а також по відношенню до себе".

Мінський суд відправив студента і призера олімпіад Євгена Калиновського на чотири роки в колонію. 22-річний студент Євген Калиновський отримав суворий термін за ... "насильство над ОМОНівцями" в Білорусі. Про це повідомляють місцеві ЗМІ, передають Патріоти України.

"Феміда" визнала його винним у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 342 і ст. 364 Кримінального кодексу (організація та підготовка дій, що грубо порушують громадський порядок, і насильство по відношенню до співробітників ОМОНу) через події 14 липня. Саме в цей день в столиці Білорусі почалися масові протести через відмову ЦВК допустити до виборів президента Віктора Бабарика та інших опозиційних кандидатів, в результаті чого були затримані 370 осіб.

22-річний Євген Калиновський відмовився визнавати свою провину в нападі на міліціонерів і заявив, що "намагався припинити їх протиправні дії по відношенню до людей, яких били, а також по відношенню до себе". Більш того, студент заявив, що впав на землю разом з бійцем ОМОНу, який тримав його за одяг.

Силовик утримував 22-річного Євгена лежачим на плитці і наносив йому удари кулаками. На відеозаписі, який долучили до судового процесу, видно, як боєць ОМОНу дійсно бив Калиновського кулаками, а інший співробітник міліції бив його гумовим кийком. Потім підбігла ще група співробітників міліції, і один з них завдав з розгону Калиновському удар ногою.

У суді Євген Калиновський також приніс вибачення силовикам і частково відшкодував їм моральну шкоду: хлопець відправив по $ 200 двом дитячим установам, які ті вказали.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...