"Більш захищеної будівлі, ніж Адміністрація Президента, в Україні немає", - Гелетей

Для будівництва нової будівлі під Адміністрацію Президента, яка відповідала б нормам безпеки, потрібно мінімум два-три роки.

Валерій Гелетей

Про це заявив 17 червня в ефірі одного з українських телеканалів колишній глава Державної служби охорони України Валерій Гелетей, передають Патріоти України.

Він зазначив, що Адміністрації Президента України недоцільно переїжджати з будинку на вулиці Банковій у Києві. "Я глибоко переконаний, що в умовах, в яких ми сьогодні живемо, в умовах російської агресії, це робити (переїзд до нової будівлі) неправильно. Цей процес буде дуже не швидким, тому що з огляду на українське законодавство і проходження державних коштів, - це певний час і певні правила. Я думаю, щоб побудувати будинок за всіма нормами, зокрема й щодо заходів безпеки, потрібно щонайменше 2-3 роки. А будівлі, яка готова зараз, щоб переїжджати (ми об'їжджали Київ), я, на превеликий жаль, не знайшов", - заявив Гелетей.

Він додав, що нинішня будівля Адміністрації президента є найбільш захищеною. "Це не тільки те, що ми бачимо зовні, це і підземні комунікації, і зв'язок з Кабінетом міністрів, Верховною Радою", - додав Гелетей.

Нагадаємо, перед другим туром виборів Володимир Зеленський заявив, що хоче перенести Адміністрацію Президента з вулиці Банкової в Києві. Після виборів він також говорив про такі плани. Глава АП Богдан заявив, що АП переїде з Банкової, а зі старої будівлі можуть зробити музей української державності.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...