Більше 130 тисяч доларів для сім'ї українця, якого роботодавиця кинула вмирати в лісі, зібрали в Польщі

У Василя Чорнея в Івано-Франківській області залишилися дружина і троє маленьких дітей.

Родині українця Василя Чорнея, якого польська роботодавиця в червні кинула вмирати в лісі, небайдужі люди з Польщі зібрали півмільйона злотих (понад 130 тисяч доларів). Таку велику суму вдалося зібрати буквально за тиждень після того, як почесний консул України в Познані Вітольд Горовський кинув клич про допомогу цій родині, передають Патріоти України.

Весною 2019 року Василя поїхав на заробітки до Польщі. Спочатку працював на будівництві, а потім на фірмі з виготовлення трун. Перебуваючи в Польщі, Василь телефонував своїм рідним майже кожен день, а після 8 червня раптом перестав виходити на зв'язок. Не подзвонив навіть на день народження дочки, що було зовсім на нього не схоже. Виявилося, що 12 червня він помер. Через спеку і випари лаків Василю стало погано на роботі. Але замість того, щоб викликати «швидку», його начальниця попросила одного зі співробітників (теж українця) затягти втратившого свідомість Василя в її машину, після чого вивезла його в ліс біля міста Вонгровець і кинула там вмирати. Тіло українця без будь-яких документів виявили випадкові перехожі. Сім'ю Василя вдалося знайти тільки після того, як фото померлого українця розмістили в соцмережах.
Власницю фірми, на якій нелегально працював Василь Чорней, затримали. Зараз вона знаходиться під вартою. Затримали і українця, який допоміг їй вчинити злочин.
Василя Чорнея поховали 27 червня. Незабаром після цього почесний консул України в Познані Вітольд Горовський оголосив збір коштів для трьох дітей загиблого українця. А вже 4 липня Вітольд Горовський написав на своїй сторінці в Facebook: «Маємо в цілому (для дітей і батьків пана Василя) понад півмільйона злотих. Велике спасибі більше 5000 платників і їх сім'ям».
Почесний консул пояснив, що ці гроші дадуть можливість надавати підтримку трьом дітям Василя аж до їх повноліття. Найімовірніше, зібрані гроші будуть виділяти дітям поступово у вигляді щомісячної допомоги.
Про те, що небайдужі люди зібрали таку суму, рідні Василя самі тільки дізналися. "Це неймовірно, - сказала сестра Василя Дарина. - Поки не знаємо деталей, але ми дуже вдячні всім, хто не залишив дітей Васі в біді. Велике спасибі кожному."
За словами Дар'ї, колишня роботодавиця Василя арештована. А ось українця, який їй допомагав, відпустили під підписку про невиїзд. "Його відпустили з-під варти тому, що він ніби як не вивозив Васю в ліс, а тільки допоміг перенести його в машину начальниці, - каже Дарина. - Він сказав, що не знав про наміри власниці фірми вивезти Васю в лісопосадку. Каже, думав, що вона відвезе його в лікарню. Тому зараз він під слідством, але вже не під вартою. За весь цей час ні він, ні роботодавиця не виходили з нами на зв'язок. Наскільки я знаю, вона як і раніше не визнає свою провину. "
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...