Більше $1,6 млн за втрату годувальника: Вдова командира екіпажу літака МАУ, збитого в Ірані, хоче протягом 15 років отримувати його зарплату в якості компенсації

Володимир Гапоненко був командиром екіпажу "Боїнга" МАУ, який був збитий 8 січня під Тегераном.

Володимир Гапоненко з дружиною і двома дочками

Через два тижні після того, як в Україні привезли тіла загиблих в авіакатастрофі над Іраном, вдова загиблого командира екіпажу МАУ Катерина Гапоненко назвала суму бажаної компенсації за смерть свого чоловіка, передають Патріоти України з посиланням на видання Страна.

"Я розраховую на компенсацію, яка становить розмір заробітної плати мого чоловіка, помножений на кількість років, які залишалися йому до пенсії. Заробітна плата мого чоловіка становила $ 9000, а до пенсії йому залишалося 15 років. Або хоча б помножити суму його зарплати на кількість років, які залишилися до повноліття моєї молодшої дочки - їй зараз 6 років", - сказала Катерина Гапоненко.

Вона уточнила, що поки молодшійї донці не виповниться 18 років, хотіла б отримувати щомісяця суму не менше, ніж була заробітна плата її чоловіка. Це 108 тисяч доларів на рік. За 15 років сума компенсацій, які хоче отримати вдова пілота МАУ, складе 1,62 млн доларів.
Також Катерина Гапоненко зізналася, що компенсації в 200 тисяч гривень, які запропонував виплатити сім'ям загиблих Кабмін, недостатньо для утримання дітей. "Я хочу стабільний щомісячний дохід, який забезпечить навчання моїх дочок. Це мінімальні вимоги. Про себе я навіть не говорю. Я знайду собі роботу, але скільки б я не отримувала, це не дозволить мені забезпечити навчання дочок так, як ми мріяли про це з чоловіком", - зазначила жінка.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Провідна неділя 2924 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 12 травень 2024, 6:23

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2024 року у хр...

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...