Більше 23 млрд доларів: У російській Держдумі оцінили "збиток Криму від України"

Більш того, російські законодавці вважають, що потрібно оцінити і "моральну шкоду", нібито завдану кримчанам діями влади України.

Депутат Держдуми, член думського комітету з фінансового ринку Андрій Козенко на першому засіданні профільної робочої групи Держдуми в середу заявив, що "економічні втрати Криму" від перебування в складі України, перевищують 1,5 трлн рублів (23,03 млрд дол США), передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"За найскромнішими підрахунками, розмір збитків по позначених напрямах вже значно перевищує суму в 1,5 трильйона (рублів - ред.)", - сказав він.

За словами Козенко, сума "втрачених доходів кримського бюджету за 23 роки перебування в складі України" може становити близько 690 млрд рублів. Крім того, депутат також запропонував підрахувати щорічну орендну плату Києву за перебування Чорноморського флоту в Севастополі і проаналізувати "економічні втрати" півострова від дій Києва після березня 2014 року.

"Тільки кримський бізнес втратив 480 млн рублів, які були витрачені на закупівлю і заправку дизельних генераторів під час енергетичної блокади. За деякими оцінками, загальний збиток від енергетичної блокади склав близько 4 млрд рублів ... Окремим рядком повинні йти вклади кримчан, які прихопили, тікаючи з півострова, українські банки", - заявив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...