Більше половини українців не визнають російсько-українську війну такою

Фактично 32,55% опитаних вважають події на сході України внутрішнім конфліктом.

За результатами опитування Центру Разумкова, оприлюдненому 26 лютого, 43,6% опитаних охарактеризували ситуацію на сході України як війну між Україною і Росією, передають Патріоти України.

При цьому, 18,7% назвали ці події сепаратистським бунтом, підтриманим Росією, а 13,85% - громадянською війною між проросійськи і проукраїнськи налаштованими громадянами України. Тобто, фактично 32,55% опитаних вважають події на сході України внутрішнім конфліктом.
При цьому 9,6% опитаних охарактеризували ситуацію як війну між Росією і США, 5,8% - як боротьбу за незалежність народних республік.Також 54,1% опитаних - проти відмови від перспективи членства в НАТО (25,6% за), 60,4% проти відмови від євроінтеграції (19,9% за).
Дослідження проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 13 по 17 лютого 2020 року. Було опитано 2018 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму і непідконтрольних територій Донецької і Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за основними соціально-демографічними показниками.
Вибірка опитування будувалася як багатоступенева, випадкова із квотним відбором респондентів на останньому етапі. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...