"Більшість медиків не знає, що робити, а деяким відверто все одно": Українка перевірила, як рятують від коронавіруса у наших лікарнях

Українка, яка живе в польській Познані й повернулася до Києва 11 березня, вирішила, що їй обов'язково треба перевіритися на наявність коронавірусу й була здивована тим, наскільки це непросто в Україні.

Ганна Тишкевич почала звертатися за допомогою до столичних лікарень. Про те, що з цього вийшло, вона розповіла на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Сьогодні я стала знавцем усіх "куди бігти", "кому дзвонити", "що робити" в Україні, якщо у вас ознаки застуди й ви в зоні ризику, і якщо у вас немає сімейного лікаря", – написала Ганна.

За її словами, якщо у пацієнта є сімейний лікар, то все просто – потрібно зателефонувати йому, отримати консультацію і діяти за вказівками. Однак у неї такого медика немає, тому їй довелося нелегко.

"Подзвонила на медичну довідку Києва – направили до чергового лікаря у Дарницькому районі, дані не уточнювали. Навіть не сильно прислухалася до того, що я говорю, сказала приїжджати, на місці розберемося. Коли я намагалася запитати, чи не повинна за мною приїхати швидка, оскільки взагалі ж не можна виходити, лікарка кинула слухавку. Так як імені вона не сказала, поскаржитися на неї не можна, я намагалася", – пише дівчина.

За її словами, далі вона вирішила бути настирливішою і передзвонити в кожну київську лікарню, де є експрес-тести на коронавірус, оскільки знає, що виходити в таких випадках не можна, головне – домашній карантин.

Так, дівчина не змогла додзвонитися до інфекційного відділення однієї з них, а в другій їй сказали, що тест діє через 4 дні після симптомів, тому треба чекати.

"Що хочете, те й робіть, тести роблять у Євролабі, ви вже 51-ша людина сьогодні. Хочете, викликайте швидку, хочете, до лікаря йдіть. Ми робимо тільки своїм пацієнтам", – переказала вона відповідь співробітника Київської міської лікарні №4.

У приватній клініці Eurolab їй повідомили, що тест коштує 1560 гривень і результат буде готовий за 40 хвилин. А в "Добробуті" підкреслили, що можуть надіслати швидку для взяття аналізів, які будуть готові через 5 днів, однак тестів у них немає.

"За номером 103 нарешті дали консультацію, сказали, що на мої симптоми ніхто не приїде і тести витрачати не буде. Дуже малоймовірно, що це вірус, треба спостерігатися вдома, нікуди не їхати звичайно ж. Дали номер чергового лікаря у Харківському районі, той взяв мої контактні дані, записав симптоми. Сказав, що зі мною будуть зв'язуватися декілька днів лікарі, але, щоб і я дзвонила, якщо що", – розповіла Ганна.

Водночас вона додала, що той лікар, який просто сказав їй приїжджати в лікарню самій, міг легко стати причиною зараження всіх людей на шляху прямування можливого пацієнта. І наголосила, що за дві години майже ніхто не цікавився її даними, де вона проживає і з ким контактувала.

"Склалося враження, що більшість не знає, що робити, а деяким відверто все одно. В Україні зовсім не говорять про самоізоляцію. Знайомі запропонували просто сходити до лора на прийом, нехай він подивиться. Тому закінчу тим, що ще раз нагадаю – спочатку самоізоляція, потім дзвінок лікарю, спостереження, швидка (якщо знадобиться). Не хворійте, поділіться з близькими", – підсумувала Ганна.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...