"Більшість працюють у штатному режимі": Польщу залишили лише 4% українських заробітчан

В основному прийняли рішення виїхати трудові мігранти, у яких закінчується робоча віза або ті, хто працював по безвізу, маючи дозволу на роботу.

Близько 4% українців, які працюють в Польщі, залишило країну з моменту оголошення про закриття польсько-українського кордону. Такі дані на період 17 березня повідомляє аналітичний департамент Компанії з міжнародного працевлаштування "Gremi Personal" (Гданськ,Польща), передають Патріоти України.

В основному прийняли рішення виїхати трудові мігранти, у яких закінчується робоча віза або ті, хто працював по безвізу, маючи дозволу на роботу. "У нас є чіткі цифри по нашим робітникам, які говорять про те, що в Україну на 17 березня повернулося не більше 3-4%. Ситуація з карантином непередбачувана, тому українці, які перебувають в Польщі по безвізу, поспішили повернутися додому. Вони не хочуть залишатися в Польщі, працювати нелегально і отримати штамп про депортацію, коли закінчиться термін легального перебування", - заявляє власник компанії Євген Кириченко.

За його словами, більшість польських виробничих підприємств працюють в штатному режимі. Навпаки, харчові підприємства, а також компанії, які займаються логістикою поставок, збільшують кількість робочих місць.

На ці вакансії працевлаштовують в тому числі українців, які залишилися без роботи після закриття ресторанів і кафе. Найбільше від введення карантину постраждали українські заробітчани, хто працювали в ресторанному та готельному бізнесі. Тому вони почали шукати роботу на виробництві. "Ситуація дуже динамічна і змінюється щодня. На даний момент ми не звільнили жодного працівника. Намагаємося оперативно переводити їх на інші підприємства, де є попит на робочі руки", - стверджує Кириченко.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...