Біткоїну приготуватись: В Україні можуть з'явитися нові гроші від Нацбанку

Чиновники готують електронну валюту.

Національний банк ініціював зміни до законодавства для того, щоб ввести визначення "цифрових грошей" і дати можливість НБУ їх випускати (йдеться про електронні гривні). Регулятор розробляє варіанти, як можна буде використовувати нову валюту в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив глава відомства Кирило Шевченко, передають Патріоти України.

"Національний банк України активно досліджує тематику CDBC (цифрових валют центральних банків, – ред.) ще з 2016 року, вже ініціював внесення таких змін до законодавства. Визначення "цифрових грошей Національного банку України" та право НБУ на їх випуск внесено до законопроєкту 4364 про платіжні послуги", – повідомив Шевченко.

Команда українського регулятора виділила для себе декілька варіантів можливого використання е-гривні, але пошук відповіді триває. "Ми сконцентровані на аналізі можливих юз-кейсів, з огляду на потреби учасників ринку, споживачів і провідний світовий досвід. Водночас ми звертаємо увагу на можливий вплив електронної гривні на макроекономічну і фінансову стабільність, забезпечення яких є мандатом Національного банку", – додав Шевченко.

Важливо відзначити, що введення електронної гривні передбачає створення платіжної інфраструктури для її обігу на ринку. Обсяги інвестицій і робіт залежать, зокрема, від того, які завдання буде вирішувати е-гривня. Національний банк підтримує випуск цифрових грошей.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...