Бізнес на смерті: Скільки коштує поховати померлого від коронавірусу у столиці

Жага наживи геть відібрала у столичних підприємців здоровий глузд...

Київське ритуальне агентство "Петро Великий" запросило за транспортування тіла померлого від коронавірусу в крематорій і супутні послуги непідйомну для сім'ї суму. Про це розповів житель Києва Ігор, який за короткий час втратив від коронавірусу відразу двох близьких людей: спочатку матір, а потім і батька, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"Перша сума, яку нам озвучили - 23 тисячі 950 гривень. Це на похорони мами. Потім, правда, скинули до 21 тисячі, а потім ще до 19 тисяч 150 гривень. І це без крематорію. Ще 2 тисячі гривень крематорій обійшовся", - розповідав він.

Коли сім'я спробувала знайти іншу фірму ритуальних послуг, яка за більш лояльний прайс змогла б транспортувати тіло, то з'ясувалося, що в столичному крематорії приймають катафалки тільки від "Петра Великого".

В кінці квітня від коронавірусу помер також батько Ігоря. Щоб якось скоротити витрати на поховання, він звернувся за допомогою до волонтерів Першого добровольчого мобільного госпіталю (ПДМГ) імені Миколи Пирогова, які були готові надавати безкоштовно в якості катафалка один зі своїх автомобілів швидкої допомоги. Але заощадити не вийшло. "Ми їздили в крематорій, і там нам пояснили, що з іншими машинами вони не працюють, а працюють тільки з тими, хто має відповідну ліцензію на перевезення покійних від коронавірусу", - скаржиться Ігор.

Після початку пандемії в березні цього року МОЗ дійсно прийняв постанову "Про затвердження тимчасових рекомендацій щодо безпечного поводження з тілами померлих осіб з підозрою або підтвердженням коронавірусної хвороби". Однак в цих рекомендаціях нічого не сказано про те, що транспорт, який перевозить тіло з моргу на кладовище або крематорій повинен якимось чином ліцензуватися.

Оскільки в крематорії відмовилися приймати тіло померлого на катафалку ПДМГ, сім'ї знову довелося звернутися до послуг "Петра Великого". Через суспільний резонанс ритуальна фірма скинула прайс на катафалк до 8 тисяч гривень.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...