Близькі жертв говорять про маніяка, поліція заперечує: Вінниччину сколихнула серія загадкових вбивства

У Крижопільському районі Вінниччини влітку 2019 року вбили молоду жінку і двох чоловіків, а в грудні того ж року – намагалися зґвалтувати жінку.

Родичі жертв підозрюють, що в районі може діяти маніяк або організована банда зловмисників. Однак, поліція цей факт заперечує, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

Журналісти помітили, що ці злочини сталися на місцевому залізничному вокзалі або так чи інакше пов'язані з ним.

Вбивство 32-річної жінки

У ніч з 23-го на 24 серпня 2019 року в селі Голубече Крижопільського району вбили 32-річну матір двох дітей Олену Брагарник.

"Сестра і її діти жили з нашою мамою. Олена працювала без свят і вихідних у кафе недалеко від Крижополя. Увечері власники кафе підвозили її до залізничного вокзалу. Звідти вона поверталася додому через колії, вулиці та закутки. Олена добре знала цю дорогу.

23 серпня близько 22-ї години вона йшла додому і розмовляла по телефону з другом. Раптом Олена пронизливо закричала в трубку: "Відпустіть мене!" Зв'язок обірвався... Друг Олени телефонував багато разів, але сестра не відповідала", – розповіла журналістам сестра загиблої Валентина.

Вона зазначила, що разом із чоловіком почала пошуки сестри, також підключилися поліцейські.

"Оглядали городи, посадки кукурудзи, сади, кущі, покинуті будинки вздовж дороги. Близько о пів на третю ночі мій чоловік першим побачив у слабкому світлі ліхтаря мобільного телефону щось біле на землі. Це був бюстгальтер сестри! Поруч валялася її жовтенька курточка. В яру і заростях за кілька сотень метрів від дороги ми знайшли оголене тіло Олени", – розповіла жінка.

Вона повідомила, що голова загиблої була в крові. У жінки була зламана щелепа, вибиті зуби, розбитий череп, підборіддя вбите в черепну коробку. На руці були великі синці. Крім того, жертві завдали чотири ножових поранення в серце.

Біля тіла поліцейські знайшли мобільний телефон, розірвану білизну і золотий ланцюжок. Зловмисники не чіпали коштовності, вкрали тільки 500 гривень. Судмедекспертиза показала, що жінку не зґвалтували.

"У сестри не було ворогів, вона ніколи не конфліктувала з відвідувачами кафе. Алкоголь не вживала. Але незадовго до трагедії Олена скаржилася, що на вокзалі її з ніг до голови розглядав незнайомець у чорному одязі. За день до смерті Олена прибігла додому страшенно перелякана. Коли йшла вулицею біля покинутого будинку старої школи недалеко від нашого будинку, то почула шурхіт. Ніби хтось зачаївся і хотів напасти", – розповіла сестра загиблої.

"Один односельчанин розповів, що бачив вночі двох підозрілих чоловіків, які поспішно йшли від місця вбивства до вокзалу. Один у капюшоні, другий з борідкою. Пошукова собака поліції взяла слід до дороги і там втратила його", – додала вона.

Родичі Олени Брагарник

Анатолій Рудько із села Заболотне Крижопільського району помер у лікарні після побиття.

"3 серпня Анатолій віз товариша з села в Крижопіль. Вів машину друга. Горілку не пив. Близько 19 години сказав мені, що скоро повернеться... Не повернувся. Далі його телефон не відповідав.

В обід 4 серпня сусіди повідомили, що мій чоловік у реанімації районної лікарні без документів і без свідомості. Чоловікові намагалися перерізати горло. Поріз глибиною десь півтора сантиметра, артерії та вени не зачепити. Голова розбита з правого боку. Мабуть, від сильного удару в скроню. Утворився набряк мозку. Ліва рука, спина і ліве стегно в ножових порізах... Сильний крововилив", – розповіла дружина загиблого Вікторія Рудько.

Чоловіка до того ж обікрали, забравши документи і телефон. Його знайшли в парку без свідомості, 23 серпня він помер у лікарні. За словами родичів і друзів, ворогів у чоловіка не було.

Дружина та діти Анатолія Рудька

У липні минулого року з Крижопільського вокзалу в лікарню доставили ще одного побитого чоловіка, незабаром він помер у лікарні.

У жовтні оперативники затримали підозрюваного в Одеській області. За версією поліції, нападник підкараулив свою жертву в туалеті біля вокзалу, побив і пограбував.

У грудні біля залізничних колій на місцеву жительку, яка поверталася додому з роботи, напав невідомий. Жінку побили і намагалися зґвалтувати.

Як розповідали місцеві жителі, в цей момент по рейках йшов локомотив. Машиніст кинувся на допомогу потерпілій. Побачивши його, насильник втік. Свідок запам'ятав, що нападнику на вигляд близько 30-35 років, зріст близько 175 сантиметрів. Він був одягнений у темну куртку з капюшоном.

Журналісти зазначили, що хоча рідні та близькі загиблих акцентують на схожості злочинів, поліція запевняє у протилежному. Зокрема, попередній начальник обласної поліції Юрій Педос стверджував, що злочини з маніяком не пов'язані.

"Розслідування вбивства молодої жінки триває. Щодо смерті молодого чоловіка встановлено, що в лікарні він помер від запалення легенів. Досі триває слідство за фактом нанесення йому тілесних ушкоджень. Справа про смертельне побиття ще одного чоловіка на залізничному вокзалі на розгляді в суді. Поки що вироку обвинуваченому немає", – прокоментували злочини в відділі комунікацій Головного управління Нацполіці у Вінницькій області. Зґвалтування жінки в грудні минулого року також не розкрите.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...