"Бог любить вас!": Ватикан дистанційно відпускатиме гріхи всім хворим на коронавірус і медикам

Святий престол готовий дистанційно звільнити від гріхів усіх вірян, які заразилися коронавірусом, а також членів їхніх сімей, медичних працівників та всіх, хто піклується про хворих.

Ватикан видав особливий указ про надання спеціальних індульгенцій вірянам під час пандемії коронавірусу. Текст указу оприлюднила пресслужба папського престолу, передають Патріоти України.

"Дар спеціальних індульгенцій надано вірянам, які страждають від зараження COVID-19, який зазвичай називають коронавірусом, а також медичним працівникам, членам сімей і всім тим, хто будь-яким чином, зокрема молитвою, піклується про них", – ідеться в декреті.

Усі зазначені категорії людей можуть отримати відпущення гріхів, слухаючи святу месу з онлайн-трансляції, або ж після читання певних молитов.

Відпуст можуть отримати всі католики, які беруть участь у таїнствах покаяння і причастя з нагоди пандемії і моляться за її припинення, полегшення долі хворих та їхній порятунок.

Також Святий престол пообіцяв відпустити всі гріхи католикам, які помирають, якщо вони регулярно промовляли хоча б деякі молитви.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...