"Бог послав свою ознаку!": На Тернопільщині під час молитви за героя Небесної сотні з'явився лелека (фото)

В селі Дунаєві Кременецького району Тернопільскої області 19 лютого вшанували пам’ять героя Небесної сотні Олександра Капіноса в шості роковини його загибелі на Майдані Незалежності.

У місцевому храмі Православної церкви України (ПЦУ) святого великомученика Димитрія Солунського відслужили літургію, яку очолив Кременецький благочинний протоієрей Володимир Буграк, передають Патріоти України з посиланням на Релігійну правду.

Після богослужіння у храмі духовенство, земляки героя, його побратими, котрі приїхали до Дунаєва вшанувати пам’ять Сашка, вирушили на місцеве кладовище. Біля могили Героя священники відслужили панахиду.

Цікаво, що всі поминальні заходи у Дунаєві - від початку служби у храмі до панахиди на кладовищі - супроводжував лелека. Птах навіть намагався зайти до храму.

“Бог послав свою ознаку! Що вона означає, можна тільки здогадуватись. Під час богослужіння на церковне подвір’я прилетів лелека! Зважте, у лютому! Він ходив біля храму, підходив до людей, давав себе погладити, позував для світлин! Коли вся громада пішла на цвинтар, де священники звершили панахиду на могилі Героя, лелека також перелетів і "молився" з людьми. Пояснити таке неможливо”, – цитує Буграка спільнота "Типовий Кременець".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...