Бойовики увірвались у 5-зірковий готель та влаштували там бійню

Відповідальність за напад взяло на себе сепаратистське угрупування «Визвольна армія Белуджістану».

У суботу, 11 травня, в Пакистані група бойовиків увірвалася в п'ятизірковий готель Pearl Continental (на фото в заголовку) в місті Гвадар і відкрила вогонь. Нападники застрелили охоронця на вході в готель і поранили ще кілька людей, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Служби безпеки перекрили доступ до будівлі і оточили нападників на першому поверсі готелю. Постояльців, а це переважно іноземні бізнесмени і дипломати, вдалося евакуювати.

За даними місцевої поліції, бойовиків було троє. Вони атакували готель о 14:50 за київським часом. Поки їх доля невідома. Відповідальність за напад взяло на себе сепаратистське угрупування «Визвольна армія Белуджістану».
Гвадар - великий порт на південному сході Пакистану. Він є одним з ключових пунктів масштабного інфраструктурного проекту під назвою «Новий шовковий шлях», який прагне реалізувати Китай. Про проект було оголошено в 2013 році. У нього є ще одна назва - «Один пояс, один шлях». Китай створює велику мережу морських і наземних маршрутів для доставки своїх товарів в різні регіони світу.
«Визвольна армія Белуджістану» прагне перешкодити китайським планам. Лідери цього угруповання вважають, що інвестиції Китаю в Гвадар роблять місцеве населення ще біднішими. Але головною своєю метою організація бачить створення незалежної держави Белуджистан, в якій будуть жити суніти-белуджі. В даний час вони проживають на території трьох країн - Пакистану, Ірану та Афганістану. Військовий конфлікт в Белуджистані триває з 1948 року.
За останні кілька років сепаратисти активізувалися в Пакистані. Вони здійснюють збройні напади практично щомісяця. Жертвами стають десятки людей. У квітні в Белуджистані було скоєно напад на автобус. Тоді загинули 14 людей. Відповідальність взяла на себе «Визвольна армія Белуджістану».
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...