"Борімося зі злом у собі та навколишньому світі": Епіфаній привітав українців із 1031-ю річницею хрещення України-Русі

Предстоятель ПЦУ підкреслив, що для того, щоб обрати правильний шлях у майбутнє, треба добре знати своє минуле.

Предстоятель УПЦ (ПЦУ) митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українців із Днем пам'яті рівноапостольного князя Володимира та 1031-ю річницею хрещення Русі. Привітання розміщено на офіційній сторінці митрополита Епіфанія у Facebook в неділю вранці, передають Патріоти України.

"Сьогодні ми, як і багато поколінь перед нами, користуємося плодами діл святого Володимира, можливо, навіть належним чином не замислюючись над тим, яку роль відіграв цей святий у житті нашого народу, а отже - кожного з нас", - йдеться у звернені.

На думку митрополита, князь Володимир свідомо став християнином, зразком морального життя і чеснот. "Князь Володимир залишив у спадок нащадкам велику державу, мати хороші відносини з якою вважали за благо всі сусідні країни. Він довів, що воля людини до пізнання істини та бажання втілювати її у власному житті сильніші за обставини місця й часу. Хоча, на жаль, цим не раз ми виправдовуємо те, що належно не боремося зі злом у самих собі та у навколишньому світі. Приклад цього святого доводить, що можна перемогти свої гріховні пристрасті й просто життєві негативні звички та інших направити до блага", - зазначив Епіфаній.

Предстоятель ПЦУ підкреслив, що для того, щоб обрати правильний шлях у майбутнє, треба добре знати своє минуле. "Хто щиро прагне пізнати істину та втілити її в життя, може це зробити! Хто щиро бажає відкинути гріховне життя та досягти святості, не буде зупинений на цьому шляху жодними обставинами. Трудімося сьогодні задля розбудови церкви й України, борімося зі злом у собі та навколишньому світі, знаючи, що жодна добра справа не є марною і що все, чого не вистачає нам самим, своєю благодаттю зміцнить та доповнить Господь! Зі святом!" - підсумував Епіфаній.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...