"Борсук": У Польщі відбулися випробування БМП нового покоління (фото)

Результати випробувань залишаються засекреченими.

У Польщі у вересні пройшов серію польових випробувань на військовому полігоні дослідний зразок гусеничної бойової машини піхоти (БМП) Borsuk ("Борсук"), передають Патріоти України з посиланням на Milmag.

Під час випробувань машина, офіційно відома як New Fighting Swim Infantry Vehicle, була оснащена безпілотною дистанційною турельною системою ZSSW-30, яка в його остаточної конфігурації буде озброєна 30-мм гарматою і протитанковою керованою ракетою Spike.

Перша серія польових випробувань мала підтвердити, що машина відповідає своїй конструкції і очікуваній ефективності. Результати випробувань залишаються засекреченими.

"Перший дослідний зразок машини "Борсук", озброєний вежею ZSSW-30, зробив невелике полювання в Дравсько-Поморському воєводстві. На даний момент ми не уповноважені повідомляти про результати тестів. Однак можу з гордістю сказати, що ми повністю задоволені першими результатами нашої роботи" , - сказав Бартломей Зайонц, голова правління HSW, виробника "Борсука".В рамках проекту "Борсук" буде розроблена нова гусенична БМП, яка з часом замінить машини BWP-1. Платформа є однією з найбільш очікуваних для польської армії продуктів з потенціалом виробництва і розвитку не менше 30 років.

За заявою виробника, нова польська платформа БМП матиме можливість плавати, що дозволить долати широкі водні перешкоди, а також працювати в різноманітній місцевості і в різних погодних умовах. Крім того, машина буде відрізнятися високою маневреністю і здатністю легко транспортуватися по повітрю або суші.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...