Борти з тестами, масками і ШВЛ будуть приземлятися в Борисполі через день: Завтра в Україну прилетить новий літак з Китаю

другий борт доставить в Україну 100 тисяч ПЛР-тестів, які, на відміну від експрес-тестів, можуть точно поставити діагноз по коронавірус.

Завтра другий рейс з Китаю з медичною допомогою приземлиться в Україні. Він привезе нову партію тестів, ШВЛ, масок і інших речей, необхідних для боротьби з коронавірусом. Про це повідомив заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко, передають Патріоти України з посиланням на видання Страна

"Це казахський "Боїнг". Він уже вилетів з Астани в Китай. Він завантажиться і завтра вже буде в Києві. В подальшому борти будуть приземлятися в Україні через день", - сказав Кирило Тимошенко.
За його словами, другий буде завантажуватися не в Гуанчжоу, як перший, а в невеликому аеропорту недалеко від цього міста. "Це більш зручно і швидко з точки зору логістики і завантаження борту. Гуанчжоу - це величезний аеропорт, де приземляється і злітає велике число рейсів. І там складно багато речей було вирішувати. У невеликому аеропорту все буде швидше", - говорить Тимошенко.
За його словами, другий борт доставить в Україну 100 тисяч ПЛР-тестів, які, на відміну від експрес-тестів, можуть точно поставити діагноз по коронавірус. Першим рейсом було доставлено з Китаю 50 000 ПЛР-тестів. "Крім того, з Південної Кореї протягом двох днів в Україні надійде ще 100 000 таких тестів. Тобто скоро у нас буде 250 тисяч ПЛР-тестів. Планується ще кілька таких партій з-за кордону", - уточнив Кирило Тимошенко.
Крім того, як сказав Тимошенко, вже почалося виробництво вітчизняних ПЛР-тестів для проведення полімеразної ланцюгової реакції, які надійдуть в медустанови орієнтовно через 10 днів.
Він заявив, що зараз усі регіони України вже отримали необхідні ПЛР-тести і реагенти для проведення досліджень зразків біоматеріалу. "За нашою інформацією, сьогодні в кожній області повинні заробити лабораторії ПЛР-діагностикою. Ми їх забезпечили необхідними системами тестування, обладнанням і реагентами. Це дозволить збільшити кількість досліджень", - сказав Кирило Тимошенко.
Також, за його словами, завтрашнім рейсом в Україні має бути доставлено 280 000 респіраторів, 30 000 захисних костюмів, а також значна кількість медичних масок, які незабаром надійдуть у мережі аптек.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...