Брехливі скрепи: Три тисячі кримських юнаків забирають служити в армію РФ

Обіцянка Кремля не вивозити з Криму юнаків призовного віку благополучно забута. А відмовники з політичних мотивів ризикують отримати додатковий тюремний термін.

З кожним роком Росія забирає в свою армію все більше молодих кримчан. Про це розповіла голова Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.
Як зазначила правозахисниця, Росія вже третій рік поспіль відправляє кримських юнаків служити у віддалені військові округи на території РФ. «Спочатку Російська Федерація заявила про те, що люди, "призвані" в Криму, будуть залишатися для проходження служби тільки в Криму. Однак після 2017 року ця практика змінилася. Обіцянка, яка давалася кримчанам в 2014 році, порушена. І зараз кримчани, частина з них, служать також в РФ», - розповіла Скрипник.
Число юнаків, що відправляються в російську армію, зростає з кожним роком. «За період окупації вже більше 22 тисяч кримчан були призвані на строкову службу. Зараз Російська Федерація планує призвати тільки за весняний призов понад 3 тисячі осіб, і, відповідно, буде ще осіння кампанія», - пояснила правозахисниця.
Скрипник звертає увагу, що юнаки призовного віку з Криму не можуть відмовитися служити в окупаційній армії з політичних мотивів. Якщо вони пошлються на «окупований» статус Криму, то отримають тюремний термін. «Люди, навіть якщо вони мають проукраїнську позицію і вважають Крим окупованою територією, вголос бояться це говорити. Тому що тоді буде ще одна кримінальна стаття. Якщо людина буде говорити "Крим - Україна", це кримінальне переслідування і позбавлення волі строком до п'яти років. Тому часто люди називають інші причини. Це можуть бути релігійні переконання, причини сімейного характеру (маленькі діти і літні батьки, за якими потрібен догляд)», - пояснює глава Кримської правозахисної групи.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...