Британський кухар розробив спеціальні рецепти для людей, які втратили смак після COVID-19

Куховарська книга вийде 29 березня. Її можна буде скачати безкоштовно.

Британський кухар Райан Райлі розробив спеціальні рецепти для людей, які втратили відчуття смаку після COVID-19. Про це повідомляє CTV News, передають Патріоти України.

У помітної частки людей, які перенесли COVID-19, слабшає відчуття запаху і смаку. При цьому в деяких випадках звичайна їжа починає викликати у них огиду. Ці симптоми можуть зберігатися протягом декількох місяців після одужання.
При винаході нових рецептів Райлі співпрацював з британськими дослідниками COVID-19. «Продукти на зразок часнику, цибулі або яєць викликають огиду у багатьох людей з довгим COVID, - розповідає кухар. - Тому нам довелося шукати заміну цих інгредієнтів, щоб створити смачні рецепти».
Куховарська книга Райлі, в якій зібрані страви для перехворілих COVID-19, вийде 29 березня. Її можна буде скачати безкоштовно.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...