"Будь-якої миті можуть зняти", - віцепрем'єр Дмитро Кулеба про санкції ЄС проти Росії

Про те, що потрібно знімати санкції, почали говорити якраз наступного дня після того, як ці санкції було введено, - зазначив колишній постпред України при Раді Європи.

Дмитро Кулеба

Віцепрем'єр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Дмитро Кулеба вважає, що санкції Європейського Союзу проти Росії через її агресію щодо України можуть зняти будь-якої миті, передають Патріоти України з посиланням на Радіо Свобода.

"Про те, що потрібно знімати санкції, почали говорити якраз наступного дня після того, як ці санкції було введено. Постійно бродить ця ідея в думках і в головах, і рука окремих наших європейських партнерів постійно тягнеться на засіданнях Європейської Ради, щоб порушити консенсус проти санкцій. Так, санкції ухвалені ЄС. Вони ухвалюються – їхня дія продовжується консенсусом. І будь-якої миті (і ми маємо усвідомлювати це) режим санкцій може бути змінено", - сказав Кулеба.

Він також зазначив, що якщо і відбудеться демонтаж режиму санкції, то почнеться він із зняття секторальних санкцій. "Тобто тих, які найболючіші. Тоді сигнал буде такий, що санкції залишилися, ми просто частинку зняли санкцій, щоб заохотити Росію. Але, по суті, ось це і є головний індикатор - секторальні санкції", - додав Кулеба.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...