"Будь ласка, не турбуйтеся": Послання солдата дійшло за адресою тільки через 80 років

Останні слова солдата прочитав його рідний брат...

Тридцятирічний рядовий Гаррі Коул, який під час Другої світової війни служив у першому батальйоні Саффолкського полку, 26 травня 1940 року надіслав своїй матері Розі лист. Однак його послання дійшло за адресою тільки через 80 років – останні слова солдата прочитав його рідний брат, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Гаррі Коул зазначив у листі, що німецькі солдати скоро відступлять. "Німецькі війська втікатимуть і повернуться до Німеччини вдвічі швидше, аніж йшли звідти. Будь ласка, не турбуйтеся про мене. Я переживу це", – запевняв британець. Через три дні чоловіка вбив ворожий снайпер.

При евакуації британських військ з Дюнкерка в умовах швидкого німецького наступу лист загубився. Як з'ясувалося пізніше, послання перехопив німецький офіцер. Він зберігав його на горищі свого будинку до 1968 року, а потім направив до Ради графства Суффолк. Зрештою документ надіслали в архів.

Архіваріус Хайді Хьюгс помітила, що лист був надісланий до будинку, що розташований в її рідному селі. Вона знала 87-річного місцевого жителя з прізвищем, як у відправника. Цей чоловік, Клеммі Коул, підтвердив, що Гаррі був одним з семи його братів.

"Отримати лист від Гаррі зараз – це шок. Я був зворушений, прочитавши його слова. Моя мама розповідала, що одного разу побачила його обличчя біля вікна своєї спальні. Вона думала, що це був дух сина, який прийшов до будинку в день, коли його вбили", – поділився Клеммі Коул з журналістами видання The Mirror.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...