Буде час на "подумати": Чеського найманця терористів Донбасу відправили за грати

27-річний чоловік у 2015 і 2016 роках служив в лавах армії так званої «ДНР». За даними звинувачення, Кафка пройшов спеціальну підготовку в танковому підрозділі, а пізніше служив в якості стрілка і водія.

Павел Кафка на Донбасі (на фото ліворуч)

З умовного терміну на реальне ув’язнення змінено вирок громадянину Чехії Павлу Кафкі, який брав участь у збройному конфлікті на території Донбасу на боці російських бойовиків, передають Патріоти України з посиланням на посла України в Чехії Євгена Перебийноса.

У липні цього року крайовий суд міста Ческе Будєйовіце засудив Кафку за участь в організованому злочинному угрупованні до трьох років умовного покарання з відстрочкою на п’ять років, після чого і прокурор, і сам підсудний подали апеляції.

«І ось 3 грудня справу розглянула апеляційна інстанція – празький Верховний суд. Результат – вирок змінено з умовного на реальний! І вирок – остаточний. Тепер П.Кафка матиме три роки у в’язниці, щоб подумати, чи справді цей «рускій мір» був того вартий», – написав на своїй сторінці в Facebook Перебийніс.

27-річний чоловік у 2015 і 2016 роках служив в лавах армії так званої «ДНР». За даними звинувачення, Кафка пройшов спеціальну підготовку в танковому підрозділі, а пізніше служив в якості стрілка і водія.

Спочатку обвинувачення вимагало засудити Кафку до 12 років позбавлення волі за тероризм. Кафка не визнав себе винним в участі в збройному конфлікті на боці бойовиків і заявляв, що відправився на Донбас з метою надання допомоги людям без даху над головою або роботи в лікарні.

«Цей реальний термін ув’язнення проти чеського громадянина, що воював на Донбасі – важливий прецедент. Досі це були або умовні вироки (як проти Еріка Ешту), або заочні (як у випадку з О.Грундом), або проти іноземців (громадянин Білорусі А.Фадєєв). Таких «героїв» у Чехії ще кілька десятків. Більшість з них продовжують переховуватися на Донбасі», - зазначив посол.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...